KAHVE FALINDA PRENSES GÖRMEK
Mesajları:
-
Fırsat
-
Gelin
-
Heves
-
Yenilik
-
Pozitif
-
Toyluk
-
Genç kız
-
Hiyerarşi
-
Acemilik
-
Başlangıç
-
Tecrübesizlik
-
Yeni bir süreç
-
Hayallerin kadını
-
Kabuğundan çıkmak
-
Yeni bir sayfa açmak
-
Zengin adamın şımarık kızı
-
Merdivenin ilk basamağına basmak
Kahve falında prenses görmek:
Kahve falındaki prenses bilinçaltımız tarafından oluşturulan hiyerarşik düzende “kralın kızı” rolünü üstlenmiş kişidir. Kralın kızı bazen zengin adamın kızı, patronun kızı ya da iç dünyamızda “kral” gibi gördüğümüz bir şahsın kızı olabilir. Prensesin kim olduğunu anlamak öncelikle iç dünyamızda kralın kim olduğunu ya da neyi temsil ettiğini anlamamız gerekir.
Kahve falında prenses tüm bunların yanı sıra kendi kurduğumuz bu içsel hiyerarşik düzende hala yüksekte ve tepede olmayan genç bir kadın temsil ediyor olabilir. Bu genç kız belki zengin bir adamın kızı ya da geleceğin kraliçesi olmaya aday potansiyel sahibi bir bireydir. Her ne kadar prenses fallarında genellikle kraliyet mensubu olmasından dolayı zenginlik ve sarayın üyesi vurgusu yapılsa da bazen prenses çok genç, yetenekli, gelecek vadeden, geleceğin ünlü bir sanatçısı ya da alanında en iyi olabilecek bir kadının simgesi de olabilir.
Kahve falındaki prensesler genellikle bir arketip olmalarına rağmen bazen iç dünyamızda inşa edilen bu hiyerarşik sistemde henüz zirvede (kraliçe makamında) yer almadığımızı fakat bunun bir gün mümkün olacağını bize hatırlatırlar. Prenses belki de geleceğin kraliçesidir ve bu da bize şunu hatırlatmalıdır: “istediğin yere varman mümkün fakat hala bunun zamanı değil” . Kahve falında prensesi gören bir mevkiinin (kraliçelik statüsü) doğal mirasçısı olduğunu bilmeli fakat sabırlı olması gerektiğini de anlamalıdır. Fakat fallar bazen bize kendi yaşamımız değil başka insanların yaşamları hakkında bilgi getiriyor da olabilir. Dolayısıyla, faldaki prenses bizi değil yaşamımızda başka bir kadını temsil ediyor da olabilir.
Burçlar ve burç uyumları
Astrozia.com
Tarot ve semboller dilinde kraliyet ailesi ve hiyerarşi:
Ünlü psikolog Myers-Briggs hazırladığı kişilik belirleme envanterinde (MBTI - The Myers–Briggs Type Indicator) insan kişiliklerini 16 temel kategoriye ayırmış ve birçok tarotçuya göre bu 16 kişilik tipinden her biri aslında küçük arkana saraylı kartlardan birine denk gelir. Bu 16 kart içinde 4 kral, 4 kraliçe, 4 şövalye ve 4 prens bulunur. Her ne kadar fal tabirciliğinde tüm prensler aynı kategoriye ayrılsa da tarot prensleri değnek prensi (girişimci çocuk), kupa prensi (romantik çocuk), kılıç prensi (savaşçı çocuk) ve para prensi (zengin çocuk) olarak 4 kategoriye ayırmıştır. Fal tabirciliğinde de her ne kadar her prens aynı gibi görülse de aslında prensin durumuna ve kişiliğine bakarak bu dört farklı gruptan hangisini temsil ettiği anlaşılmaya çalışılmalıdır.
Prenses arketipi bazıları için şımarık ve nazlı kız, şımarık gelin ya da zengin adamın kızı anlamına gelir. Herkesin falındaki prenses kendi hayatında birine dokunur ve ona bir bireyi anımsatır. İşte bu kişi falımızda bize prenses kılığında görülür. Prenses bazen bir genç kız için “keşke onun yerinde olsam” dediği bir bireyi temsil eder. Bu yüzden kıskanılan biri ya da sevilen erkeğin ilişki içinde olduğu kadını temsil ediyor da olabilir. Kısacası, prenses bazıları için “hayallerin kızı” imajıdır. Prensesi bir kadın görüyor ise yerinde olmak istediği kadının, bir erkek görüyor ise elde etmek istediği kadının simgesi olabilir.
Kahve falında prenses olmak hayatımızda yeni bir sayfa açmak ya da yepyeni bir başlangıç yapmakla ilgilidir. Tarot ve semboller dilinde saraylı kartların üçü erkek sadece biri (kraliçe) kadındır ve bu semboller dilinde sadece prens bulunmaktadır. Birçok yeni nesil tarotçu aslında bu durumu bir cinsiyet ayrımcılığı olarak görse de bazıları erkek egemen Ortaçağ Avrupasında prensesin sarayda yetkisi olmamasını buna bağlamıştır. Bununla beraber birçok tarotçu prens kartlarını cinsiyetsiz kart olarak ele almış ve bu kartların hem prensleri hem de prensesleri temsil ettiğine inanmıştır.
Tarot ve semboller dilinde prensler daima “saraya giriş kartları” olarak değerlendirirler. Bu yüzden bu falı gören kişi aslında farkında olmasa da kendi iç dünyasında “saray” olarak nitelendirdiği yeni bir hayata giriş yapmıştır. Saraya giriş bazıları için zenginliğe giriş, bazıları için iş hayatına giriş ya da bazıları için öğrenciliğe giriş anlamına gelebilir. Fal sahibi bu falı daha iyi yorumlamak için öncelikle “prens olmak” kavramının kendisi için ne anlama geldiğini anlamaya çalışmalıdır.
Kahve falında prens olmak aynı zamanda yeni bir dünyaya girmek, kendi iç dünyasının hiyerarşik düzeninde bir üst seviyeye çıkmak hatta bazıları için terfi etmektir. Yani, kahve falında prens olmak bir nevi bir kademe yükselmek ve yücelmektir fakat yine de kahve falında prensler krallar gibi en yüksek rütbeleri temsil etmezler. Bu falı gören hayallerini kurduğu o zirve noktaya varmak için hala aşması gereken engeller olduğunun da farkına varmalıdır. Bir başka deyişle kahve falındaki prens aslında bizi zirveye götürecek ilk basamak taşı ya da yardımcıdır.